torstai 16. helmikuuta 2012

Korkepaine on siirtynyt Siperian ylle

Lumet sulavat Oslo-Kööppenhamina-Berliini-Budapest-Bukarest-Odessa- kaupunkeja yhdistävän viivan etelä- ja lounaispuolella. Talvi taitaa olla ohi Roomassakin. Norjanmerellä on matala, joka tuo Golf-virran lämpöhöyryt Skotlantiin ja Norjaan.

Kreikka näyttää ajautuvan kaaokseen. Ei taida olla enää paljon pelastettavaa. Solidaarisuutta ei ole - surullista.

Kotisuomessa Finnairin lennot on kohta lennetty, toimitusjohtaja petaa tulevaisuuttaan asuntopuliveivauksilla yhdessä eläkelaitoksen kanssa. Onneksi lehdistö näyttää vaihteeksi valvovan kansan etua ja entinen eläkejohtajakin puhuu kohtuuden ja hyvän hallinnon puolesta, samoin muuten aamun saarnamies kuuluttaa kirkkoon hyvää hallintoa. Aamuhartautta ennen tuli reipasta ja iloista musiikkia: Iloinen maamies ja Kevyt ratsuväki.

Kuntasekamelskaa hämmentävät nyt kuntaministeri ja toinen sosiaaliministeri. Jälkimmäinen ja VM:n virkamiehet olivat eilen Lappeenrannan teknillisen yliopiston luentosalissa kuuntelemassa maakunnan kuntia. Katsotaan, mitä tästä sopasta tulee. Pöytä on kunnille katettu, kiinnostus ruokailuun on pakkosyötön rajoilla. Suomi 70-napaistuu, sitten 5- napaistuu ja loppujen lopuksi palveluja saa vain täysin väärässä paikassa eli Suomen eteläsyrjässä. Siinä prognoosia seuraavalle sadalle vuodelle.

Paikallisesti Etelä-Karjala on vahvassa nousussa, paikallinen aviisi on ajoittain melkein yhtä paksu kuin Hesari. Liikemiehet ideoivat kylpylöitä ja lääketehtaita, dieselin valmistamista puusta (puusprii on antiikkia), Imatralla tehdään pahvipakkauksia maito- ym. purkkeihin ja muuta monenmoista on tapahtumassa. Eikä onneksi Imatran terästehdasta ole lopetettu - ainakaan vielä.
Kun todettiin, ettei sairaala ole tehokas eikä sitä nykyisen sairaalatornin korjauksillla saa kuin tehottomammaksi, lyttäävät luottamusmiehet virkamiesten ja Aalto- yliopiston arkkitehtien laatiman selvityksen jo ennen "tulevaisuus-seminaaria".  Virkamiehillä on pitempi pesti kuin luottamushenkilöillä. Vaalit ovat neljän vuoden välein, pitemmälle ajattelu on turhaa?

Cest si bon laulelee naislaulaja ylessä, se on hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti