maanantai 21. marraskuuta 2011

Saimaa Gardens

Etelä-Karjalan tynkä-maakunnan viime viikkojen suuri tapaus on Rauhan hermoparantolan ja sittemmin mielisairaalan tontille noussut kylpylä-kummajainen. Maakunnan ulkopuolista rahaa on tullut kottikärrykaupalla luomaan matkailumagneettia ja "rauhan tyyssijaa" uupuneille tai uupumusta pelkääville. Runsaat sata vuotta sitten pietarilaiset matkustivat hoitoihin Rauhaan ja nyt he taas matkustavat Saimaa Gardensiin.  Mikään ei muutu tässä maailmassa? Tai ei ole uutta auringon alla. Onnea voi toivotella yritykselle.

Suomessa näyttää valelääkäreistä tulleen lähes kansallinen trauma. Ei liene pätevämpää joukkoa asiaa selvittämään kuin entinen oikeuskansleri ym. ja nykyinen arkkiatri. Tällekin yritykselle voi toivotella onnea. Ja arasti kysyä, mikä on ministerivastuu.

Maanantai on tummunut illaksi, maassa on sentti valkeaa peitettä ja Saimaan lahdelmat ovat saaneet riitteen, jonka lumi on ainakin tilapäisesti kattanut. Illalla koiran kanssa kävellessä oli jo aavistus tulevasta lauhasta. Ei taivu luonto nyt helposti talven alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti