torstai 8. maaliskuuta 2012

Aurinkoista

Suomenmaa on saanyt kylpeä auringossa muutaman päivän. Yöpakkaset ovat todella reippaita, eikä loska ole toistaiseksi palannut tunnelmaa sotkemaan. Tosin muhkuraiset niljakkaat polut ja pikkutiet ovat kulkijalle hankalia. Yrittäkää pysyä pystyssä. Mutta vahinko ei tule koskaan kello kaulassa. Ja riski mennä ulos kannattaa ottaa jos suinkin mahdollista. Saimaallekin oli vedetty latu-uria juuri ennen pakkasia. Niinpä suksilla pääsee liukkaasti eteen päin jäälakeudella.

Aurinkomyrsky ja mahtavat purkaukset lämmänlähteessämme  raivoavat ja revontulia näkyy tavallista enemmän. Yötaivaalle kannattaa tuijotella tai katsella tähtiharrastajien sivuja.

Maassa vedetään henkeä omin presidenttivaalien jälkeen ja media on keskittynyt Venäjän vaaleihin ja USA:n esivaaleihin. Ennakkosuosikki tai sellaiseksi julistautunut voitti Venäjällä. Presidentti SN onnitteli ja veikkasi suhteille hyviä aikoja median mukaan. Niitä toivotaan, vaikka Venäjällä on valitusta henkilöstä muitakin mielipiteitä. Netin käyttö on sielläkin vapaata, ja se tekee joidenkin arvioiden mukaan venäläisistä vapaampia kuin koskaan.

Pastori Sadinmaa piti aamulla jälleen selkeäsanaisen aamuhartauden, jossa hän käsitteli sitä mikä kuuluu Jumalalle ja mikä keisarille (ja ilmeisesti myös idän mahtimaan vaaleja). Kolikostahan sen näkee. Mutta keisarista Sadinmaa ei tykännyt eikä ilmeisesti usko valistuneeseen itsevaltiuteen. Valistuksen tuottama sananvapaus antaa kaikille oikeuden sanoa sanottavansa. Siitä pastori oli tyytyväinen.

Kollegani Antti johdatteli kuuntelemaan aamuhartauksia. Ne ovat ainakin osittain muuttuneet aivan toisenlaisiksi kuin "vanhan liiton" aikana eli ennen vanhaan. Vapautuksen teologia on tullut Pohjolaan. Aika erikoista.

Entinen mormonisaarnaaja Mitt Romney on vahvimmilla norsupuolueen ehdokkaaksi, mutta tuskin voittaa rauhanpalkinnon saanutta ja sen jälkeen maailman tunnetuimman terroristin nitistänyttä Barack Hussein Obamaa.

Kuten USA:n dollarissa kirjoitetaan: "In God we trust", ja jotkut lisäävät siihen, "other customers pay in cash" tai tiedemaailmassa "others must bring data".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti