torstai 1. joulukuuta 2011

Käynti Orimattilasta Lappeenrannassa

Talvi viipyy. Eteläinen tuuli pitää huolen plussan puolella olevista lämpötiloista. Paikallislehdissä ei ollut mitään erityisen uutta. Huomiota kiinnittää aviisin runsas mainostarjonta. Kaakossa käydään vilkkaasti kauppaa - näköjään. Ja se sopii varmaan Sanoma-konsernille, jonka hengentuote Etelä-Saimaa on. Kotkan ja Kouvolan lehdet ovat sen klooneja tai päinvastoin. Edustaja Sasi oli rohkea mies, kun uskalsi arvostella lehtiä ja tiesi saavansa likasankoja niskaansa. Lehdistö on arvostelun yläpuolella - ainakin uskottelee olevansa. Ainoa, mitä kustantaja uskoo on levikin määrä.

Huomenna paluu piipahtamaan Erkkojen alkuperäisellä kotiseudulla Orimattilassa. Siellä on nykyään Erkko- lukio, opinahjoni nimi oli Orimattilan yhteiskoulu ja lukio - muistaakseni. Tästä voi itse kukin tehdä päätelmiä.

Tänään olin luennoimassa Imatralla, 170 henkeä kuunteli esitystä eteisvärinästä (flimmeri) ja aivohalvauksen estosta Sydänliiton kiertueella. Hyviä kommentteja sateli esityksen jälkeen aivan karjalaiseen tapaan, seassa pari kolme kärkevää heittoakin. Ehkä tärkein sanoma oli veren hyytymistä estävän lääkityksen  käyttäminen eteisvärinässä eli flimmerissä.  Nelikaistaista tietä oli nopsaa ajaa Lappeenrannasta Imatralle ja takaisin. Imatralla on muuten jo kuukauden ajan ollut parin kilometrin hiihtolenkki. Olivat varastoineet edellisen talven lumia. Imatralla näyttää kaikki olevan hyvin ja Kylpylän parkkipaikka oli täynnä autoja, sekä suomalaisia että venäläisiä "pitkäkilpisiä" kuten sanonta täällä päin kuuluu. Miten lienee tilanne naapurikylpylä Saimaa Gardensissa.  Etelä-Karjala muuttuu tynkä-Karjalasta Spa-Karjalaksi.

1 kommentti:

  1. Imatralla todellakin ON moni asia hyvin, tämä ensilumen latu ja loistava hyvin huollettu latuverkko etunenässä. Täältä tullaan Imatra...

    VastaaPoista